Ohlssons AB Nytt Hässleholms Kommun 1200X628

Ohlssons i nytt renhållningsuppdrag i Hässleholm

Uppdraget avser insamling av hushållsavfall från villor, flerfamiljshus och verksamheter i Hässleholms kommun med start den 1 november 2025.

— Vi har haft ett första möte med Ohlssons representanter och det kändes bra. Vår uppfattning är att det är en erfaren aktör med god kompetens som har betydande resurser för att lösa uppdraget i Hässleholms kommun, berättar Per-Olof Lindholm, interimchef för Renhållning på Hässleholm Miljö.

Förutom insamling av hushållsavfall i fyrfackskärl ingår insamling av elavfall i separat box intill fyrfackskärlen samt förpackningar, restavfall och matavfall från flerfamiljshus och verksamheter. Även insamling av trädgårdsavfall ingår i avtalet.

— 2024 utsågs Hässleholms kommun till den näst bästa kommunen i Sverige avseende insamling av hushållsavfall. Vi avser fortsätta förbättra oss tillsammans med Ohlssons och invånarna i Hässleholms kommun, säger Mats Didriksson, vd på Hässleholm Miljö.

Under 2022 respektive 2023 tilldelades kommuner där Ohlssons ansvarade för insamlingen av hushållsavfall förstaplatsen i Sveriges bästa avfallskommun. Joakim Bornéus, anbudsansvarig på Ohlssons AB, är imponerad över Hässleholms kommuns andraplats:

— Hässleholm Miljö har gjort ett otroligt bra arbete gällande avfallshanteringen hittills. Nu ser vi fram emot att vara med och bidra till en ännu mer effektiv avfallshantering tillsammans med Hässleholm Miljö och invånarna i kommunen.

Avtalet startar 2025-11-01 och sträcker sig till 2032-10-31 med möjlighet till två års förlängning.