fyrafackskärl lifehacks

3 TIPS FÖR DIG SOM HAR FYRFACKSKÄRL

Allt fler kommuner inför fastighetsnära insamling i form av fyrfackskärl, vilket är bra för både miljön och för dig. Här kommer några tips för dig som har fyrfackskärl!

1. Skapa snygg och praktisk förvaring i köket eller förrådet där du kan samla det avfall som uppkommer i hemmet. Det finns ofta färdiga sorteringslösningar för de flesta kök att köpa hos kökstillverkaren eller i butiken. I förrådet är det perfekt med en lite större förvaringsbox som du inreder med olika smålådor där du sedan lägger respektive avfall. Det kan vara fördelaktigt att ha en förvaringsbox med handtag som du enkelt kan bära ut till fyrfackskärlen för att sortera avfallet. 

2.  Kom ihåg badrummet som ofta glöms bort! Toalettrullar som tagit slut (pappersförpackningar), tomma schampoo- och tvålflaskor (plastförpackningar) ska också sorteras och återvinnas. Ställ gärna in en snygg förvaringsbox i badrummet för din återvinning, kanske en trälåda eller korg, så blir det enkelt att ta med avfallet ut till fyrfackskärlen. 

3. Gör fint runt omkring kärlen. Plantera buskar, anlägg en rabatt eller ställ några krukor bredvid kärlen. Är du sugen på ett litet byggprojekt kan du bygga ett staket runt kärlen - men kom ihåg att det ska vara enkelt för dig som bor i fastigheten att öppna locken på kärlen för att sortera avfallet, enkelt att köra ut kärlen till eventuellt tömningsställe samt enkelt för miljöarbetaren att tömma kärlen. 

Lycka till! Tack för att du återvinner och bidrar till en bättre värld!

Farligtavfall Ohlssons

Farligt avfall: det behöver du veta!

Under 2020 ökade kraven på rapportering och spårbarhet av farligt avfall. Dessutom ska det farliga avfallet hanteras, förvaras och transporteras korrekt för att inte utsätta människor och miljö för fara. I den här artikeln berättar vi mer!

Ohlssons 4 Facksbil 5

Tre vanliga myter om återvinning

Det finns många myter om återvinning som inte stämmer. Här är svaren på tre av de vanligaste myterna.

1 1

Gräsrebellen tipsar: Anlägga gräsmatta

Hösten är bästa tiden att anlägga gräsmatta. Oavsett om du väljer att så eller rulla färdigt gräs är hösten bästa tiden för ditt projekt. Under höstmånaderna är marken varm, luften fuktig och fåglarna mätta.

Jord rabatt tips

Gräsrebellen tipsar - jordförbättra rabatten

Det vi ser och njuter av i trädgården är ofta det som finns ovanför jorden och ofta glömmer vi bort det som finns nere i jorden, där rötterna lever. Vår jord har flera viktiga uppgifter, den ska bland annat vara bostad och skafferi för våra växter. Därför är det viktigt att man jordförbättrar rabatterna för att växterna ska trivas och leva länge. En bra jord innehåller jordpartiklar, vatten och luft.

Ohlssons Återvinning Quiz

SVAREN: ÅTERVINNINGSQUIZ

Glad alla hjärtans dag! Här är svaren i vårt återvinningsquiz!

Ohlssons Återvinning Quiz

ÅTERVINNINGSQUIZ

Vem uppvaktar du med din kärlek idag? ❤️ Uppvakta familjen, vännen och kollegan med en gåva som varar längre än choklad och rosor - utmana dem i vårt återvinningsquiz!

Sortering av matavfall

Det här behöver du veta om matavfall

I den här artikeln får du veta mer om matavfall och vad som är bra att tänka på när du sorterar.

Hållbar transport på landsväg

Ohlssons certifierade av Fair Transport

Ohlssons är hållbarhetscertifierade av Fair Transport. Det innebär i praktiken att vi löpande mäter, redovisar och arbetar för minskad klimatpåverkan, ökad trafiksäkerhet samt goda arbetsförhållanden för våra anställda.

Man i kostym

Koncernchefen: Hållbar avfallshantering gynnar både miljö och ekonomi

Med hållbarhet som ledstjärna hjälper Ohlssons företag, industrier, kommuner och privatpersoner att bli mer hållbara. Företaget bedriver insamling av avfall i 35 kommuner runtom i Sverige och har målet inställt på att bli den ledande aktören inom renhållning. I en artikel i Dagens Industri berättar Christer Ohlsson, koncernchef, mer.

Fyrfackskärl

Återvinningsgraden av hushållsavfall ökar men stor del sorteras fel

Ny statistik från FTI visar att återvinningsgraden av hushållsförpackningar har ökat från 2020 till 2021. Svenskarna sorterar mer än någonsin, men samtidigt är många förpackningar felsorterade. I den här artikeln berättar vi mer.