stopp i toaletten

Det här kan du göra själv om du får stopp i toaletten

Stopp i avloppet suger. Vi delar med oss av våra bästa tips för vad du kan göra själv om du får stopp i toan! Den vanligaste orsaken till stopp i toalettens avlopp är att fel saker spolas ned där. Tops, tamponger och pappershanddukar kan snabbt orsaka stopp om de spolas ned i toaletten. Har du fått stopp i toan? Även riktigt mycket toapapper eller till och med avföring kan leda till stopp i toan.

Här kommer våra bästa tips vid stopp i toaletten - så kan du åtgärda stoppet: 

  • Fyll en hink med vatten, håll hinken ca 1 meter ovanför toalettstolen och häll vattnet i en kraftig stråle ner mot toalettens krök. Upprepa tills stoppet har släppt.
  • Använd en vaskrensare (kan köpas i byggvaruhus) och sätt den mot toalettens krök. Tryck fast sugproppen och spola en gång. Pumpa sedan vaskrensaren upp och ned tills proppen släpper.
Förebygg stopp i toaletten:

Spola aldrig ned något annat än kiss, bajs och toalettpapper. Enkelt men effektivt!

Får du stopp i toaletten ofta?

Om det blir stopp i toaletten regelbundet kan du behöva göra en spolning av avloppet. 

Hur kan vi hjälpa dig? 

Ohlssons i region Mitt genomför underhållsspolning, hetvattenspolning och rotskärning. Det kan även vara bra att filma avloppet ibland, till exempel om du köpt ett nytt hus och inte känner till ledningarnas skick sedan tidigare.  Läs mer om tjänsterna i region Mitt här. 

Bor du i södra Sverige är du varmt välkommen att kontakta vårt systerbolag Puls

Ta hand om dig och ditt avlopp!

Ohlssons Anlägger Trappa 1

Tunga lyft, materialleverans och återvinning vid bygget av ny trappa i Helsingborg

Under hösten och vintern har Ohlssons, i nära samarbete med NCC, genomfört ett projekt för att byta ut betongtrappan mellan Siöcronaplatsen och Gasverksgatan i Helsingborg.

Propplösare

Ta hand om avloppet utan frätande kemikalier

Den 1 januari 2025 infördes krav på tillstånd för privatpersoner för att få köpa och använda frätande propplösare. Här är får du de bästa tipsen för att ta hand om avloppet utan frätande kemikalier.

Farligtavfall Ohlssons

Farligt avfall: det behöver du veta!

Under 2020 ökade kraven på rapportering och spårbarhet av farligt avfall. Dessutom ska det farliga avfallet hanteras, förvaras och transporteras korrekt för att inte utsätta människor och miljö för fara. I den här artikeln berättar vi mer!

Ohlssons 4 Facksbil 5

Tre vanliga myter om återvinning

Det finns många myter om återvinning som inte stämmer. Här är svaren på tre av de vanligaste myterna.

1 1

Gräsrebellen tipsar: Anlägga gräsmatta

Hösten är bästa tiden att anlägga gräsmatta. Oavsett om du väljer att så eller rulla färdigt gräs är hösten bästa tiden för ditt projekt. Under höstmånaderna är marken varm, luften fuktig och fåglarna mätta.

Jord rabatt tips

Gräsrebellen tipsar - jordförbättra rabatten

Det vi ser och njuter av i trädgården är ofta det som finns ovanför jorden och ofta glömmer vi bort det som finns nere i jorden, där rötterna lever. Vår jord har flera viktiga uppgifter, den ska bland annat vara bostad och skafferi för våra växter. Därför är det viktigt att man jordförbättrar rabatterna för att växterna ska trivas och leva länge. En bra jord innehåller jordpartiklar, vatten och luft.

Ohlssons Återvinning Quiz

SVAREN: ÅTERVINNINGSQUIZ

Glad alla hjärtans dag! Här är svaren i vårt återvinningsquiz!

Ohlssons Återvinning Quiz

ÅTERVINNINGSQUIZ

Vem uppvaktar du med din kärlek idag? ❤️ Uppvakta familjen, vännen och kollegan med en gåva som varar längre än choklad och rosor - utmana dem i vårt återvinningsquiz!

Sortering av matavfall

Det här behöver du veta om matavfall

I den här artikeln får du veta mer om matavfall och vad som är bra att tänka på när du sorterar.

Hållbar transport på landsväg

Ohlssons certifierade av Fair Transport

Ohlssons är hållbarhetscertifierade av Fair Transport. Det innebär i praktiken att vi löpande mäter, redovisar och arbetar för minskad klimatpåverkan, ökad trafiksäkerhet samt goda arbetsförhållanden för våra anställda.