Ha Llbar Sa Kerhetshanetering La R Dig Mer

Hållbar sekretesshantering: Så undviker du att känsligt material hamnar i fel händer

Alla organisationer har olika typer av känsligt material. Det kan handla om allt från resultatrapporter och strategier till kundinformation och kreditkort. Med den ständigt aktuella GDPR-lagen gäller det dessutom att se till att dokument med personuppgifter hanteras på rätt sätt. Ta del av vår återvinningsexpert Lindas artikel där hon berättar mer om hur du kan tänka för att undvika att känsliga dokument hamnar i fel händer.

Säker förvaring
Har ditt företag koll på hur det känsliga materialet som ska slängas förvaras? Kanske slängs det idag i den vanliga papperskorgen eller i pappersåtervinningen? För att undvika att det hamnar i fel händer krävs en säker förvaring.

En säkrare lösning är att strimla sönder de känsliga dokumenten. Det garanterar ju att dokumenten förstörs. Men hur många gånger har du inte spenderat alldeles för mycket tid framför den långsamma dokumentförstöraren?

Istället för att spendera värdefull tid med att strimla tjocka pappersbuntar och kreditkort, är ett sekretesskärl ett utmärkt alternativ.

Sekretesskärlet är utrustat med ett lås och en inkastlucka för enkel inkastning av känsliga dokument som ska slängas.

Säker destruktion
När kärlet är fullt transporteras det på ett säkert sätt till anläggningen där det destrueras. Självklart utfärdas även ett destruktionsintyg.

Från känsligt material, tillbaka in i kretsloppet
Vid en destruktion tuggas materialet sönder till små, små bitar. Därefter återvinns det och hamnar återigen i det cirkulära kretsloppet. Tack vare återvinningen sparar vi energi och råvara samt minskar koldioxidutsläppen.

Visste du till exempel att papper kan återvinnas upp till 7 gånger? För varje ton återvunnet papper sparar vi 14 träd.

Vi levererar sekretesskärl till dig!
Välkommen att höra av dig till oss för att ta del av våra lösningar med sekretesskärl.

Farligtavfall Ohlssons

Farligt avfall: det behöver du veta!

Under 2020 ökade kraven på rapportering och spårbarhet av farligt avfall. Dessutom ska det farliga avfallet hanteras, förvaras och transporteras korrekt för att inte utsätta människor och miljö för fara. I den här artikeln berättar vi mer!

Ohlssons 4 Facksbil 5

Tre vanliga myter om återvinning

Det finns många myter om återvinning som inte stämmer. Här är svaren på tre av de vanligaste myterna.

1 1

Gräsrebellen tipsar: Anlägga gräsmatta

Hösten är bästa tiden att anlägga gräsmatta. Oavsett om du väljer att så eller rulla färdigt gräs är hösten bästa tiden för ditt projekt. Under höstmånaderna är marken varm, luften fuktig och fåglarna mätta.

Jord rabatt tips

Gräsrebellen tipsar - jordförbättra rabatten

Det vi ser och njuter av i trädgården är ofta det som finns ovanför jorden och ofta glömmer vi bort det som finns nere i jorden, där rötterna lever. Vår jord har flera viktiga uppgifter, den ska bland annat vara bostad och skafferi för våra växter. Därför är det viktigt att man jordförbättrar rabatterna för att växterna ska trivas och leva länge. En bra jord innehåller jordpartiklar, vatten och luft.

Ohlssons Återvinning Quiz

SVAREN: ÅTERVINNINGSQUIZ

Glad alla hjärtans dag! Här är svaren i vårt återvinningsquiz!

Ohlssons Återvinning Quiz

ÅTERVINNINGSQUIZ

Vem uppvaktar du med din kärlek idag? ❤️ Uppvakta familjen, vännen och kollegan med en gåva som varar längre än choklad och rosor - utmana dem i vårt återvinningsquiz!

Sortering av matavfall

Det här behöver du veta om matavfall

I den här artikeln får du veta mer om matavfall och vad som är bra att tänka på när du sorterar.

Hållbar transport på landsväg

Ohlssons certifierade av Fair Transport

Ohlssons är hållbarhetscertifierade av Fair Transport. Det innebär i praktiken att vi löpande mäter, redovisar och arbetar för minskad klimatpåverkan, ökad trafiksäkerhet samt goda arbetsförhållanden för våra anställda.

Man i kostym

Koncernchefen: Hållbar avfallshantering gynnar både miljö och ekonomi

Med hållbarhet som ledstjärna hjälper Ohlssons företag, industrier, kommuner och privatpersoner att bli mer hållbara. Företaget bedriver insamling av avfall i 35 kommuner runtom i Sverige och har målet inställt på att bli den ledande aktören inom renhållning. I en artikel i Dagens Industri berättar Christer Ohlsson, koncernchef, mer.

Fyrfackskärl

Återvinningsgraden av hushållsavfall ökar men stor del sorteras fel

Ny statistik från FTI visar att återvinningsgraden av hushållsförpackningar har ökat från 2020 till 2021. Svenskarna sorterar mer än någonsin, men samtidigt är många förpackningar felsorterade. I den här artikeln berättar vi mer.